Σε μια στρατηγική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της υγείας και αναδεικνύει την Κύπρο ως κέντρο υψηλών ιατρικών υπηρεσιών, προχώρησε το Αμερικανικό Ινστιτούτο AIMIS με το Paley Institute της Αμερικής, ιδρύοντας το AIMIS Paley Institute Ltd for Special Orthopedicς & Limb Lengthening.

Τα συμβόλαια για την «γέννηση» της ίδρυσης και συνεργασίας υπογράφηκαν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου του AIMIS – Αμερικάνικου Ινστιτούτου Ελάχιστης Επεμβατικής Χειρουργικής, Μάριο Παπαδόπουλο, και του ιδρυτή του Ινστιτούτου Paley, Δρ. Dror Paley.

Ο συνδυασμός της AIMIS, του πρωτοπόρου ινστιτούτου που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με αμερικανικά πρότυπα και πρακτικές και του Paley Institute που ιδρύθηκε με στόχο την εξέλιξη της αποστολής του Δρ. Paley για τη βελτίωση της ζωής παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σπάνιες, συγγενείς και μετατραυματικές ορθοπεδικές καταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο, φέρνει μια μικρή «επανάσταση» στον χώρο της υγείας στη Κύπρο.

Μέσα στα 10 χρόνια παρουσίας στη Κύπρο η AIMIS εξελίσσεται
στον πιο αξιόπιστο πάροχο υγείας στην Κύπρο, προσφέροντας λύσεις με επίκεντρο τον ασθενή και απαράμιλλα αποτελέσματα. Η AIMIS συνεργάζεται με τους καλύτερους επαγγελματίες υγείας συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας προσφέροντας ιατρικές λύσεις σε ασθενείς από όλο τον κόσμο με τους τους καλύτερους Αμερικανούς και διεθνείς ιατρούς και χειρούργους με τεχνολογίες αιχμής ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (minimally invasive surgery) όπως στον χώρο της σπονδυλικής στήλης και ρομποτικής χειρουργικής .

Για το Paley Institute μιλά η 30χρονη πορεία του και η εξαιρετική υγειονομική περίθαλψη που παρέχει σε ασθενείς. Αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αναδομητική ορθοπεδική χειρουργική.

Το AIMIS – Paley Institute for Special Orthopedics and Limb Lengthening στην Κύπρο – μαζί με την επίλεκτη ομάδα του Δρ. Paley στην οποία συμμετέχουν και Έλληνες και Κύπριοι Γιατροί Χειρουργοί (όπως ο Δρ. Σκάρπας και άλλοι) καθώς και ειδικούς φυσικοθεραπευτές, εργασιοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς κ.τ.λ. – θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Ευρώπη, Ασία, Άπω Ανατολή, Μέση Ανατολή και Αφρική. Τα πρώτα χειρουργεία έχουν ήδη προγραμματιστεί.